Рецепта от Чикаго:
Гуакaмоле
Продукти:
3 бр. авокадо
1/2 глава лук
1 домат - малко по-твърд
1 лайм
1 люта чушка (ако е прекалено люта, може и половин. В случай, че не харесвате люто може и да не слагате чушка)
Авокадото се разрязва на две половини посредата. С лъжица се издълбава половината без костилка. Другата половина с костилката забиваме острата страна на ножа по дължина в костилката и завъртаме ножа. Така лесно махаме костилката и издълбаваме другата половина с лъжица. Авокадото се намачква с вилица. Към сместа се добавя лукът, нарязан на ситно, доматът, нарязан на ситно, сокът от лайм и лютата чушка. Разбърква се добре и се яде с Corn Chips, така наречените Tortilla Chips или Начос. Също така може и с всякакъв вид сухари. За украса може да се сложи една костилка в средата на Гуакамолето. Това също предпазва сместа от потъмняване.
Добър апетит! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар