Търсене в този блог

събота, 12 ноември 2011 г.

Картофена Крем Супа от Америка

Продукти:
8 големи картофа (сварени или запечени)
400 грама масло
250 грама брашно
6 чаши прясно мляко
1 супена льжица заквасена сметана
10 ленти бекон
настърган кашкавал
сол и пипер (аз прибавям Vegeta вместо сол)
1-2 стръка зелен лук

Маслото се разтопява в дълбок съд след което брашното се разбива в него. Бърка се докато закипи, след което се налива постепенно млякото. Прибавя се солта и черния пипер (Vegeta). Бърка се докато заври и се сгъсти на силен огън. След това се намаля котлона на среден огън.

Прибавят с сварените картофи (по желание картофите може да се запечат във фурната вместо да се варят, смятам че така вкусът на супата става по-добър). Картофите се намачкват докато сместа стане на каша (ако желаете може да намачкате картофите с вилица и да оставите картофите на буци).

Прибавя се сметаната и се разбърква добре. Оставя се на котлона докато всичко се стопли.

Беконът се изпържва и се надробява на малки пърчета.

Отгоре се украсявя с настърган кашкавал, парченцата бекон и ситно нарязан зелен лук. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар